Hvilket verksted skal du bruke?

bilservice

Det er mange bilverksteder rundt om i landet, og de fleste bilmerker har sitt eget verksted. Hvilket verksted du velger som det du bruker til alle problemene med bilen, avhenger litt av hvilken type tjeneste du leter etter. Det anbefales vanligvis å finne et verksted som ligger i nærheten av der du bor eller i nærheten av der du jobber, for da kan du legge igjen bilen der uten for mye problemer. Du må finne et verksted som kan tilby det meste av tjenesten som bilen trenger, og det må være godkjent for å utføre service på bilmerket ditt. Dette betyr at de har fått opplæring i hvordan de skal utføre service, de bruker verktøyene som passer til bilen din og at de bruker originale deler som reservedeler.

Den viktigste servicen, som også er den tjenesten de fleste er kjent med, er bilservice som er oppført i servicehåndboken som følger med bilen. Dette er veldig viktig å følge, da det ellers kan påvirke bilens garantier. Servicehåndboken er også viktig for bilens videresalgsverdi fordi nye kjøpere vil se at servicehåndboken er fulgt og at bilen har blitt godt vedlikeholdt. Denne tjenesten utføres på grunnlag av kjørelengde og skal sees på som det absolutte minimum vedlikehold og service som bilen din trenger.

Bilmerket krever at tjenesten utføres av et autorisert verksted; De kan da utføre bilservice og stemple servicehåndboken. De er opplært i å betjene det merket og bruke riktig verktøy og godkjente reservedeler. Dette er en integrert del av bilens vedlikehold og bør ikke overses. Dette er imidlertid ikke den eneste tjenesten som bilen din trenger. Det er imidlertid en god start og en god service å sørge for at alt er som det skal.

En annen tjeneste å gjøre noen ganger er tilstandsrapport, hvor verkstedet går gjennom bilens hovedfunksjoner og bestemmer om alt og om det er noen problemer som må løses. De vil sjekke støtdempere, dekk og bremser for å se om de er i god stand, og deretter sjekke væsker og lys for å se om noe må byttes ut. Hvis noe ikke er i orden, kan de takle problemet umiddelbart, eller du kan bestille en avtale for en senere dato.

Det kan også hende du trenger dekkservice, der det kan bytte dekk mellom årstidene. Det kan også være relatert til balansering av dekkene, for å eliminere sidekrefter slik at de roterer lettere. Kontroller dekkens tilstand, fest eventuelle reparasjonspunkter og bytt ut dekkventilene. Det er veldig viktig å holde dekkene i god stand, da de er avgjørende for å sikre kjøresikkerhet både i sommer- og vintersesongen. Du må kunne stole på at dekkene kan gi det grepet og kontrollen du trenger når du kjører. Tidlig utskifting av dekk mellom sommer- og vinterdekk er viktig, både for optimale kjøreegenskaper og sikkerhet, men også basert på dekkslitasje og drivstofforbruk. Hvis du bytter dekk for sent eller kjører med slitte dekk, kan det være veldig farlig å kjøre. Det kan lett føre til en ulykke enten på grunn av vannplaning, dårlig bremselengde eller ikke noe grep på is eller snø. Dette kan unngås hvis du tar vare på dekkene og skifter dem i tide.

For mer informasjon om dekkservice, besøk: vianor.no

Scroll to Top