Bensiinimoottoriautojen renkaat verrattuna sähkö- ja hybdiriautojen renkaisiin

 

 

Ero bensiinimoottoriautojen ja sähkö- tai hybridiautojen renkaiden välillä on siinä, että kun sinulla on sähkömoottori auton virtalähteenä, sinulla on oltava myös paljon raskaita akkuja. Ja varmistaakseen, että sähköauto pystyy liikkumaan riittävän matkan, on siihen lisättävä riittävä määrä akkuja. Vetoakselille on myös suorempi voimansiirto, joten siinä on suurempi vääntömomentti, joka voi kuluttaa renkaita nopeammin. Lisäpainon lisäksi renkaat kuluvat enemmän, joten tarvitset kulumista kestävämpiä renkaita. kun valitset renkaat sähköautolle tai hybridille, on tärkeää että niitä suositellaan näihin ajoneuvoihin.

Kun valitset renkaat normaalille polttomoottorilla varustetulle bensiinikäyttöiselle autolle, tiedät, että kaikki renkaat tarvittavilla mitoilla toimii. Kesärenkaiden kohdalla se on melko suoraviivaista, kun taas talvirenkaiden kohdalla saatat kohdata enemmän haasteita rengasvalinnassasi, koska sinun on löydettävä hyvät renkaat, jotka sopivat alueellesi ja sopivat sähköautolle.

Ajamalla sähköautolla tai hybridillä joudut todennäköisesti kiertämään renkaita useammin tasataksesi kulumista. Kun etu- ja takarenkaiden ero on 2-3 mm, on aika vaihtaa renkaiden paikkaa. Yleensä tämä olisi voitu tehdä vaihdettaessa kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä, mutta nyt korkeamman kulumisasteen vuoksi joudut ehkä joutumaan tekemään sen kauden puolivälissä varmistaaksesi, että sinulla on samanlainen pito kaikilla neljällä renkaalla.

Alhaisen vierintävastuksen renkaat on entistä tärkeämpiä sähköautoille, jotta pääset pidemmälle jokaisella latauksella. Koska et voi ladata ajoneuvoa nopeasti ajon aikana pysähtymällä vain tankkausasemalla ja jatkaa sitten ajamista, sinun on varmistettava, että saat maksimietäisyyden jokaisesta latauksesta. Tähän auttaa pienen vierintävastuksen renkaat, jotka kuluttavat vähemmän energiaa pyöriessään ja ne kuluvat myös hitaammin.

Hybridi-autoissa käytetään tosiasiallisesti bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmää, jossa tämä teknisesti edistyksellinen järjestelmä käyttää tietokoneistettuja hallintalaitteita, jotta hybridiautot voivat vaihtaa jatkuvasti bensiini- ja sähkömoottorin välillä, samalla kun ylläpidetään akun varausta ja monia muita monimutkaisia ​​tehtäviä. Tämä tekee hybridiautosta joustavamman ja tarjoaa pidemmän ajomatkan kuin sähköautot, koska sitä ei tarvitse kytkeä verkkovirtaan. Tästä syystä se luottaa edelleen bensiiniin ja on siten vähemmän vihreä. Sinulla on kuitenkin varmuus siitä, että voit käyttää bensiiniä, jos akut tyhjenevät, ja voit siis myös pidentää ongelmitta toimintasädettäsi, joka sinulla olisi sähköautolla ajaessa.

Lisätietoja hybridiautojen renkaiden valitsemisesta on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top