Varför vinterdäck överträffar alla andra däck på vintern

Dubbdäcken

De bästa däcken på vintern är naturligtvis vinterdäck. Vinterdäck är speciellt utformade för att hantera vinterförhållanden med snö, is och slask. Slask är den våta snön som uppstår när snön smälter eller när det regnar på snö, vilket skapar ett mycket utmanande tillstånd att köra i och där däcken kommer att behöva rensa denna slask från vägytan. Om däcken inte rensar bort snöslungan kommer de att tappa kontakten med vägen och plan ovanpå slaskskiktet. Detta gör att föraren tappar kontrollen över fordonet och kan lätt orsaka en olycka.

Under vintern kan du också använda vintergodkända all-vädersdäck, som också kan hantera slaskplaning ganska bra och även vinterförhållanden eftersom de är godkända för detta, men när det gäller svåra vinterförhållanden är de dedikerade vinterdäcken alltid det bästa alternativet för prestanda och säkerhet. Vinterdäck finns både som dubb- och dubbfria däck, där de båda är utmärkta val för körning under svåra vinterförhållanden. Dubbdäcken använder metallpinnar för att skapa grepp på is och använder den specialdesignade slitbanan för att skapa grepp på snö. De dubbfria däcken använder innovativ sajpdesign i slitbanan och tillsatsen av kryokristaller i slitbanan för att skapa grepp på is och använder också samma slitbanedesign för grepp på snö.

Det finns många vinterdäck av god kvalitet på marknaden som Nokian Hakkapeliitta 9, som är avancerade däck och är testvinnare i motortidningar runt om i världen och lämpar sig för förare som inte vill kompromissa med vintersäkerheten. Det möjliggör fast grepp under alla vinterförhållanden, tillsammans med ultimat hantering. Dessa dubbdäck är ett bra exempel på ett dedikerat vinterdäck som erbjuder utmärkt grepp på isiga och snöiga vägar såväl som på våta vägar.

Dessa däck använder sig av den nya eko-studsdynan som är gjord för att minska både vägslitage och buller. De har också lagt till en patenterad dubbeldubbteknik med olika dubbar i mitten som på sidorna. Dessutom har den här versionen ytterligare slitbaneblock för att möjliggöra ännu större grepp och kombinationen av ankartapp, flänsdesign och Eco Stud-kudde säkerställer överlägset grepp och mjuk tappkontakt på alla körytor.

Nokian Hakkapeliitta 9 är designad med de mest avancerade teknikerna som ”Bromsbooster” som är en innovation som utvecklades på bakkanterna på slitbaneblockerna på däckkanterna för att ge extra säkerhet i krävande väder. Detta tillsammans med andra innovationer gör detta däck till ett av de mest avancerade och säkraste däcken på de tuffa vintrarna. Se till att du har monterat dem innan den första snön träffar och se till att du byter tillbaka till sommardäck när vintern har gått. Kom också ihåg att dubbdäck inte är för alla platser och att de är förbjudna i vissa länder.

 

För mer information om vinterdäck besök nokiantyres.se

Scroll to Top