Välj vinterdäck som förbättrar säkerheten

dubbfria däcken

Däck som du har på din bil måste säkerställa korrekt säkerhet när du kör och möjliggöra optimal prestanda för din bil. Fel däckval kan orsaka en dålig körupplevelse och till och med farligt om du har osäkra däck. Du måste se till att både dina sommardäck och dina vinterdäck är av god kvalitet. Du måste byta ut däcken när mönsterdjupet har nått 4 mm, eftersom däcken tappar mycket av sina viktigaste säkerhetsegenskaper när tröskeln uppnås.

Vinterdäck finns både dubbade och dubbfria. De är båda bra för alla vinterförhållanden som inkluderar kalla temperaturer samt snö, is och slask. Vinterdäck är faktiskt bättre än sommardäck vid temperaturer under noll, så du behöver inte vänta på snö eller is innan du byter däck. Byt istället däcken så snart temperaturen närmar sig noll som medeltemperaturen. Detta möjliggör bättre säkerhet för vinterdäck vid låga temperaturer och du är då redo för snö och is när den kommer. Det är väldigt farligt att köra med sommardäck när vintervädret kommer, så du måste vara förberedd och redan ha vinterdäck monterade när den första snön kommer.

Valet av däck beror på var du bor och kör. Om du bor i områden som har många isiga vägar, är de dubbfria däcken att föredra eftersom metallknopparna ger bättre grepp om is och packad snö. Om du bor i områden där du har fler snötäckta vägar, är båda däckalternativen bra. Men om du tenderar att köra mycket till andra delar eller Europa under vintersäsongen, där dubbdäck inte är tillåtna, är det bättre att välja icke-dubbade däck, eftersom de är tillåtna i alla länder.

För mer information om vinterdäck, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top