Ulike typer tjenester for bilen din

dekkservice

Den vanligste tjenesten på bilen er den som er bestemt av bilens servicehåndbok, den er basert på antall kjørte kilometer. Denne typen bilservice utføres i henhold til serviceprotokollen som følger med bilen og må utføres av et godkjent verksted. Dette er ofte ikke den eneste biltjenesten du trenger, selv om det i løpet av det første året eller to kan være nok. Men jo eldre bilen blir, jo oftere begynner ting å gå i stykker, og du trenger service oftere. Du bør alltid utføre service på bilen når du mistenker at noe kan være galt. Du kan ofte føle at det ikke oppfører seg normalt, eller hvis du hører rare lyder. En bil har en tendens til å trenge oljeskift, bremseservice og dekkservice fordi disse delene slites ut. Støtdempere må også byttes ut, og eksosanlegget vil også bryte sammen over tid, men det kan høres ganske enkelt når det skjer.

Når du tror det kan være noe galt, bør du kjøre til bilverkstedet og be dem sjekke bilen for deg. Du kan alltid la dem gjøre en tilstandsrapport på bilen, slik at de kan sjekke de viktigste delene av bilen for å se om det er noe som må byttes ut eller repareres. De vil være i stand til å kontrollere støtdempere og bremser, slik at du vet at bremsing foregår og at støtdempere fungerer ok. De vil også sjekke dekkene for å sikre at de har tilstrekkelig mønsterdybde og at de ikke blir skadet. De vil også sørge for at hjuljusteringen er riktig, at de er balanserte og at trykket i dekkene er ok.

De sjekker også lysene og alle nødvendige væsker i bilen som oljer, kjølevæsker og bremsevæsker. Hvis det er noe som må løses, kan de noen ganger fikse det med en gang, og hvis ikke, kan du gjøre en avtale for å fikse det på et senere tidspunkt. Det som er bra er at du vet at bilen er fri for problemer som kunne ha vokst til større og dyrere problemer hvis de hadde blitt oppdaget på et senere tidspunkt.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top