Ting du kan sjekke på bilen din når du stopper for å fylle drivstoff

vinterdekk

Siden vi stopper regelmessig for å fylle drivstoff på bilen, er det også noen gode kontroller vi kan gjøre for å vedlikeholde bilen vår for å sikre at den er i bedre stand, holder lenger og er tryggere. En av de naturlige tingene å sjekke når du er på bensinstasjonen er dekktrykket. Dekktrykket er viktig å sjekke regelmessig for å sikre at du har riktig trykk i dekkene våre. Lavt dekktrykk påvirker ytelsen negativt. Dekkslitasje øker også når du har lavt trykk i dekkene, og det samme gjør drivstofforbruket. Dette kan fort bli en dyr leksjon hvis den ikke blir riktig kontrollert. Dette gjelder både sommerdekk og vinterdekk.

I tillegg til å kontrollere dekktrykket, bør du også sjekke dekkens tilstand. Se etter skader på dekkene som kutt eller sprekker. Hvis du finner synlige skader på dekkene, bør du kontakte et dekkverksted. Kontroll av mønsterdybde bør også gjøres for å sikre at du er over 4 mm dyp, slik at du har alle nøkkelegenskapene til dekket intakt.

Kontroller deretter oljen for å forsikre deg om at oljenivået i motoren er på riktig nivå. Hvis du har lite olje, må du fylle på oljen. Sjekk også hvordan oljen ser ut, det kan være behov for oljeskift. Kontroller deretter spylervæsken. Det er viktig at du har nok av det slik at du kan vaske frontruten og opprettholde god sikt. Sjekk deretter lysene for å se at de alle fungerer som de skal, og at ingen lys trenger å byttes ut.

Du kan også sjekke tilstanden til støtdempere fra tid til annen ved å legge kroppsvekten over dekket og se om bilen går tilbake til sin opprinnelige posisjon uten å vippe. Hvis det svinger, må du sannsynligvis besøke et bilverksted for å få dem til å erstatte den ødelagte støtdemperen. De fleste av disse trenger du ikke sjekke ved hvert stopp ved en bensinstasjon, men når du har tid, sjekk dem alle.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/

View more presentations on SharePresentation
Scroll to Top