Tilstandsrapport på bilen før vinteren

tilstandsrapport

Før vinteren kommer kan det være bra at du gjør en tilstandsrapport på bilen, slik at du vet at bilen er i god stand. Fordi de går gjennom bilens viktige deler for å se om det er noe som må byttes ut eller vedlikeholdes, gir det en god indikasjon på hvor sikker bilen er å kjøre. Hvis bilen trenger f.eks. bremseservice eller dekkservice, kan du bestille time eller få dem til å gjøre det umiddelbart hvis de har tid. De styrer også bilens støtdempere slik at både kjørekomfort forblir høy, men også slik at dekkene presses mot veien og bremselengden reduseres.

Du kan la gjøre en tilstandsrapport i forbindelse med dekkskiftet fra sommer til vinterdekk, som fortsatt må gjøres før vinteren kommer. Da kan du sørge for at både sommerdekkene dine og vinterdekkene dine er i god stand både når de tas av og de nye som settes på. De kan kontrollere mønsterdybden og at dekkene ikke har noen skade på sideveggene eller på slitebanen. De sjekker også om dekkene slites normalt, eller om det er unormal slitasje som kan være forårsaket av ubalanserte dekk eller feil på hjuloppheng. Hvis det er en feil i hjuljusteringen, er ikke dekkene riktig justert.

Når du skifter dekk, sørger verkstedet for at dekkene er merket slik at dekkene kan roteres mellom hvert dekkskifte for å utjevne forskjeller i slitasje forårsaket av høyere slitasje på dekkene foran eller bak, som avhenger av om bilen er foran eller bakhjulsdrift og hvor motoren er. Elbiler og hybrider har også annen slitasje enn bensindrevne biler, så dekk til disse bilene må anbefales for denne bruken og må også roteres oftere for å vare lenger. Det er viktig å også sørge for at dekktrykket er på riktig nivå, da feil dekktrykk fører til høyere slitasje. Med gode dekk og en bil som er i god stand, bør du kunne takle vinteren uten problemer.

For mer informasjon om tilstandsrapport, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top