Teetä kuntotarkastus autoon ennen talvea

renkaat

Ennen talven tuloa voi olla hyvä tehdä auton kuntotarkastus, että auto on hyvässä kunnossa. Korjaamolla käydään läpi auton tärkeät osat ja tarkistetaan, onko jotain vaihdettavaa tai huollettavaa. Se antaa hyvän käsityksen siitä, kuinka turvallista autolla on ajaa. Jos auto tarvitsee esim. jarruhuolta tai rengashuoltoa, voit varata ajan tai pyytää heitä tekemään sen heti, jos heillä on aikaa. He säätävät myös auton iskunvaimentimia niin, että ajomukavuus pysyy hyvänä, mutta myös siten, että renkaat painautuu tiehen ja jarrutusmatka lyhenee.

Voit suorittaa auton kuntotarkastuksen, kun vaihdat kesärenkaista talvirenkaisiin, mikä on vielä tehtävä ennen talven tuloa. Siten voit varmistaa, että sekä kesärenkaat että talvirenkaat ovat hyvässä kunnossa sekä poistettaessa että uudet renkaat. He voivat tarkistaa kulutuspinnan urasyvyyden ja ettei renkaissa ole vaurioita sivuissa tai kulutuspinnassa. He myös tarkistavat, kuluvatko renkaat normaalisti vai onko epänormaalia kulumista, joka voi johtua epätasapainoisista renkaista tai renkaan jousitusvirheistä. Jos renkaan suuntauksessa on vika, renkaat eivät ole kohdakkain.

Renkaita vaihdettaessa korjaamo varmistaa, että renkaat on merkitty siten, että renkaita voidaan siirtää jokaisen vaihdon välillä tasoittamaan kulumiserot, jotka aiheutuvat etu- tai takarenkaiden suuremmasta kulumisesta, joka riippuu siitä, onko auto etu vai takavetoinen ja missä moottori on. Sähköautoilla ja hybridillä on myös erilainen kuluminen kuin bensiinikäyttöisillä autoilla, joten näiden autojen renkaat on suunniteltu tähän käyttötarkoitukseen, ja niitä on myös siirrettävä keskenään useammin, jotta ne kestävät pidempään. On myös tärkeää varmistaa, että rengaspaine on oikealla tasolla, koska väärä rengaspaine lisää kulumista. Hyvillä renkailla ja hyvässä kunnossa olevalla autolla sinun pitäisi pystyä selviytymään talvesta ilman ongelmia.

Lisätietoja kuntotesteistä on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top