SUV må ha SUV-vinterdekk for sikker vinterkjøring

vinterdekk

Alle kjøretøy trenger vinterdekk for vinterkjøring. Det er egentlig ingen unntak. SUV-dekk ser mer robuste ut og kan forveksles med dekk som vil kunne takle snø og is, men det er dessverre ikke tilfelle. Gummien i SUV sommerdekk vil bli hard, da gummiblandingen eller slitebanen ikke er designet for kalde temperaturer og vinterforhold. Noen av dekkgrepet kommer fra evnen til å tilpasse seg veibanen og låse seg sammen med underlaget slik at gummien skyves inn i mikrohulrom i underlaget. Når dekkene er harde, vil dette ikke skje.

Vinterdekk er designet for kaldt vær og for å ha godt grep om snø og is. De har også en gummiblanding som holder dem myke og smidige ved lave temperaturer. Mønsteret deres er spesielt designet for å håndtere snøen og skape grep på isen. Piggdekk bruker metallpinner som stikker ut fra slitebanen og brukes som en måte å skape overlegen grep på isen. For SUV piggfrie dekk vil de bruke greppartikler og innovativ design i slitebanen for å generere isgrepet. Når du prøver å kjøre med sommerdekk, har du ingenting som vil generere det ekstra grepet som trengs, slitebanen og gummiblandingen er annerledes enn du trenger om vinteren.

Det er viktig at du monterer SUV vinterdekk på SUV-en din i tide før snøen treffer gatene. Du må ha dem montert før vinterværet kommer for at du skal være trygg mens du kjører. SUV-vinterdekkene vil allerede bedre enn SUV-sommerdekk når temperaturen faller under null grader Celsius, så skift tidlig.

For mer informasjon om vinterdekk for SUV, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top