Når trenger du dekk service

vinterdekk

Du trenger dekkservice når du har problemer eller trenger å fikse noe med dekkene dine. Du kan trenge service på dekk når du kjøper dekk, der dekkverksteder er med på å sette de nye dekkene på de gamle felgene. De balanserer dekkene for å fjerne sidekrefter når hjulet roterer. Dette gjøres med miljøvennlige vekter, da de tidligere brukte blyvektene er forbudt på grunn av miljøpåvirkninger. Før du reiser, sørger de også for at lufttrykket er riktig slik at du kan kjøre trygt derfra. Hvis du trenger hjelp med å stramme hjulboltene etter 10 mil med kjøring, er det inkludert i dekkservicen.

Du har vanligvis to felger, ett sett for vinterdekk og ett for sommerdekk, samt ett felg til reservehjulet. Vanligvis har du aluminiumsfelger til sommerdekkene og stålfelgene til vinterdekkene, dette er fordi veisaltet ikke er bra for aluminiumsfelgene. Noen aluminiumsfelger har flere strøk maling for å beskytte dem og tåler muligens vinteren. Når du kjøper nye dekk, kjøper du dem nesten alltid uten felger og lar et verksted få et dekk til å skifte fra slitte til nye.

Du kan også trenge dekk service når du har problemer med dekkene dine, der de kan ha blitt skadet av fortauskanter, jettegryter eller skarpe gjenstander. Hvis dekket har alvorlig skade på dekkets sidevegg, er det ikke mulig å reparere, og du må kjøpe et nytt dekk. Imidlertid kan de ofte selge et brukt dekk med en mønsterdybde som er nær det du allerede har på de andre dekkene. Hvis skaden er på slitebanen, skal et dekkverksted vurdere sikkerheten til dekket. Hvis du har en punktering forårsaket av en skarp gjenstand, og den kan fjernes og erstattes med en plugg. så er det en reparasjon som gir godkjent sikkerhet

For mer informasjon om dekk service, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top