Miksi talvirenkaat ovat paras valinta alueilla, joilla on ankarat talvet

Jos asut alueella, jossa on pitkät ja ankarat talvet, on aina parempi, että ajoneuvossasi on talvirenkaat kuin talvihyväksytyt jokakelin renkaat. Tämä johtuu siitä, että saat paremman suorituskyvyn ja turvallisuuden näistä renkaista. Ne on optimoitu vaikeisiin olosuhteisiin, ja voit myös valita nastoitettujen tai nastattomien renkaiden välillä parhaan pidon ja turvallisuusprofiilin saavuttamiseksi. Jotkin maat ovat kuitenkin kieltäneet nastoitetut versiot, kun taas jotkut rajoittavat vain ajanjaksoa, jolloin voit käyttää niitä. Tämä tarkoittaa, että joudut odottamaan kyseistä päivämäärää ennen talvikautta, ennen kuin voit asentaa ne, ja ne on poistettava ennen tiettyä päivämäärää talven lopussa, kun olemme jo saavuttaneet kevään.

Ennen kuin ensimmäinen lumi saapuu, on helpompi tehdä renkaanvaihto lämpötilan perusteella, sen lähestyessä nollaa, sillä talvirenkaat suoriutuvat kesärenkaita paremmin matalissa lämpötiloissa. Nastattomilla renkailla ei ole päivämäärärajoituksia, ja voit asentaa ne syksyn puolivälissä, kun lähestyt talvea. Nastarenkaiden kanssa on odotettava tiettyyn päivämäärään, ellei talvisää ole jo saapunut. Kun talvirenkaat ovat ajoneuvossasi, olet valmis talvisäähän. Nastarenkailla on parempi pito jäällä ja kovaksi pakkaantuneella lumella, kun taas lumella renkaat ovat yhtä hyvät. Varmista, että ostat ensiluokkaisia ​​renkaita, jotta saat renkaat, joilla on parhaat mahdollisuudet luoda pito, hallittavuus ja lyhyt jarrutusmatka.

Kitkarengas luottavat kulutuspintakuvion muotoiluun ja kykyynsä sisällyttää renkaan pintaan pitohiukkasia ja ominaisuuksia, jotka voivat tarttua jäähän ilman metallinastoja. Ensiluokkaisten renkaiden tarve tulee tässä selvästi esiin. Innovaatiot ovat tehneet nastattomista melkein yhtä hyvät jäällä kuin nastarenkaista. Molemmat vaihtoehdot ovat parempia kuin jokasään renkaat, koska ne ovat optimoitu vain talvikaudelle, joten sekä kumiyhdisteen että kulutuspinnan kuvion tarkoituksena on luoda pito talviolosuhteissa.

Jos asut alueella, jossa on arvaamaton sää talvella, saattaa olla parempi varustaa autosi jokakelin renkailla. Syynä tähän on, että jokasään renkaat on valmistettu käsittelemään kaikkea kuivasta asfaltista lumeen ja jäähän. Monissa Euroopan maissa talvet voivat tulla ilman varoituksia, mikä voi olla varsin vaarallista, jos autoissa ei ole asianmukaisia ​​renkaita. Tällaisilla alueilla sinun kannattaa käyttää sääsäätöisiä renkaita, jotka on hyväksytty talvikäyttöön. Talvihyväksytyt jokasään renkaat ovat läpäisseet suorituskykytestit lumella ja jäällä, ja ne ovat paljon parempia kuin renkaat, joita ei ole talvihyväksytty, mutta ne eivät ole yhtä hyviä kuin talvirenkaat, koska jokakelin renkaiden on suoriuduttava niin monissa eri ilmastoissa ja olosuhteissa. Koska et vaihda renkaita, sinun on varmistettava, että renkaat tarkistetaan säännöllisesti, mieluiten rengasliikkeessä, joka voi myös kiertää renkaat tasoittamaan kulumiseroja.

Lisätietoja kaikista renkaista, jotka kannattaa valita, käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top