Kuinka tietää, milloin renkaat ovat kuluneet

kesärenkaat

On tärkeää tietää, milloin renkaat ovat kuluneet, koska niiden tärkeimmät ominaisuudet heikkenevät voimakkaasti, kun urasyvyys on alle 4 mm. Siksi on tärkeää tarkistaa renkaat usein. Kuvion syvyyden tulisi olla 4 mm ja se tulisi mitata säännöllisesti, jotta et menisi alle tämän tason. Kun saavutat sen, sinun on ostettava uusi rengassarja

Varmistaaksesi, että kaikkien renkaiden urasyvyys on enintään 4 mm samanaikaisesti, kierrä renkaita siten, että vaihdat vasemman eturenkaan vasempaan takarenkaaseen. Tämä johtaa tasaisempaan kulumiseen ja tasoittaa mahdolliset kulumiserot. Tämä voidaan usein tehdä vaihdettaessa kesä- ja talvirenkaiden välillä. Tarve on suurempi, jos sinulla on sähköauto tai hybridi, joten ei välttämättä riitä, että kierrätät kun vaihdat renkaita vuodenaikojen välillä. Osta aina täydellinen neljän renkaan sarja, kun ostat uusia renkaita, jotta auto toimisi optimaalisesti.

Urasyvyys tarkistetaan urasyvyysmittarilla, jonka voit ostaa hyvin varustetuista myymälöistä, jotka myyvät autolisävarusteita. Voit myös käyttää kolikkoa, joka painetaan kulutuspintaan, ja voit sitten mitata kolikosta kuinka syvälle se menee.

Kun menet alle 4 mm syvyyden, jarrutusmatka kasvaa, mikä lisää onnettomuuksien todennäköisyyttä ja vesiliirron riskiä. Osta siis uudet renkaat ajoissa, jotta sinulla on aina turvalliset renkaat, jotka tarjoavat hyvän pidon ja turvallisuuden. Tämä on vielä tärkeämpää talvirenkaiden suhteen, vaikka on tärkeä tarkistaa myös kesärenkaat, että tiedät renkaiden toimivan hyvin märissä olosuhteissa.

Rengaspaineella on suuri vaikutus renkaiden kulumiseen, joten varmista aina, että sinulla on oikea rengaspaine ja tarkista se säännöllisesti. Rengaspaineeseen vaikuttavat lämpötilat, joten tarkista se jos lämpötilat vaihtelevat paljon.

Lisätietoja siitä, kuinka tietää, milloin renkaat ovat kuluneet ja mistä voit ostaa uuden rengassarjan, on osoitteessa https://vianor.fi/

 

 

View more presentations on SharePresentation
Scroll to Top