Käytä oikeanlaisia renkaita talvikaudella

talvirenkaat

Ajaminen talvella on haastavampaa kuin kesällä, koska lumi ja jää luovat liukkaan pinnan, mikä vaikeuttaa ajamista, jos sinulla ei ole siihen sopivia renkaita. Oikealla rengasvalinnalla voit lisätä kitkaa ja pitoa, mikä helpottaa näiden olosuhteiden hallintaa. Tarvitset laadukkaat talvirenkaat, joko nastoilla tai ilman, riippuen asuinpaikastasi. Nastat toimivat paremmin jäillä kuin ne, joissa ei ole nastoja, kun taas lumella ja lumen päällä ne ovat molemmat yhtä hyviä. On kuitenkin erittäin tärkeää varmistaa, että renkaat on asennettu ennen talvisään saapumista alueellesi.

Kitkarenkaat toimivat vain kyseisenä kautena, kun ulkona on kylmä sää ja talviolosuhteet, ja ne tulisi vaihtaa heti, kun kyseinen kausi loppuu. Tämä edellyttää sitä, että sinulla on kaksi rengassarjaa, yksi talvikaudeksi ja toinen kesäkaudeksi. Sama koskee myös nastarenkaita. Voit myös valita talvihyväksytyt jokakelin renkaat, jotka ovat myös nastattomia, mutta toimivat hyvin säästä riippumatta ja joita voidaan käyttää ympäri vuoden, joten renkaita ei tarvitse vaihtaa vuoden aikana. Tämä voi olla erittäin kätevää, koska olet aina valmis käyttämään autoa säästä riippumatta. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia talvirenkaiden vaihtamisesta ajoissa ennen talven saapumista.

Jokakelin renkaat sopivat erinomaisesti ihmisille, jotka eivät halua vaihtaa renkaita kesä- ja talvikausien välillä, mutta ymmärtävät ajamisen vaarat silloin, kun sinulla on satunnaista talvisäätä. Nämä renkaat pitävät sinut turvassa sekä kuivilla lämpimillä teillä että kylmillä talviteillä, vaikka ne olisivatkin lumen ja jään peitossa. Jokakelin renkaat vaativat ajoittaista kiertämistä, jotta mahdolliset kulumiserot voidaan tasoittaa. Kiertäminen on menettely, jolloin vaihdetaan taka- ja eturenkaan paikka niin, että kuluminen tasaantuu. Riippuen ajamisesi määrästä sinun tulisi suunnitella renkaiden kiertämistä 1-2 kertaa vuodessa, jotta molemmat renkaat kuluvat tasaisesti loppuun, jotta voit ostaa kerralla kokonaan uuden rengassarjan.

On tärkeää ymmärtää, että kesärenkaat eivät ole hyviä talvisäässä. Kumiseosta ei ole valmistettu kylmälle säälle, vaan se muuttuu kovaksi alhaisissa lämpötiloissa. Kova rengas ei tarjoa pitoa, jota tarvitset ajaaksesi turvallisesti. Siksi on tärkeää vaihtaa talvirenkaisiin heti, kun lämpötilat alkavat laskea lähelle nollaa.

On tärkeää, että suunnittelet renkaanvaihdon hyvissä ajoin, jotta olet valmis, etkä yritä ajaa kesärenkailla talviolosuhteissa. Ajoissa tapahtuva renkaanvaihto on todella tärkeää, jotta et aloita talvikautta onnettomuudella, joka olisi voitu välttää, jos olisit vaihtanut renkaat. Kesärenkailla ajamista lumella tai jäällä tulisi välttää.

Lisätietoja talvirengasvaihtoehdoista talvikaudelle on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top