Hvorfor det er viktig å bruke vinterdekk

vinterdekk

På grunn av sikkerhet bør du alltid sørge for at du har dekk som kan gi tilstrekkelig grep i vintersesongen. Det kan være noen juridiske krav for bruk av vinterdekk, men hvis det ikke er noen, må du likevel påta deg ansvaret. Vinterdekk er overlegne sommerdekk allerede når temperaturen er under frysepunktet. Dette skyldes at sommerdekkene blir harde og ikke gir den nødvendige friksjonen som trengs for å gi et godt grep. De er selvfølgelig også mye bedre enn sommerdekk på vinterflater som snø, is og slaps.

Du vil ha mye bedre sikkerhetsytelse når du kjører med vintergodkjente dekk. Du vil kunne kjøre trygt selv på snø og is, noe som ikke ville være mulig med sommerdekk. Du vil ha grep når vinteren kommer, så uansett om du har snø eller is vil du ha godt grep. Godt grep er nødvendig for å ha tilstrekkelig trekkraft slik at du kan få bilen i bevegelse. Du trenger også grepet slik at du kan få bilen til å stoppe, dette blir ofte referert til som bremselengde, hvor jo kortere jo bedre.

Uten skikkelige dekk kan du i utgangspunktet ikke komme noen vei, og du vil ha problemer med å komme deg opp bratte åser. Selv å kjøre ned bakker kan være utfordrende og er ofte en situasjon der mange ulykker skjer, ettersom biler glir og ikke kan stoppe. Det samme skjer ofte i kryssinger, der mange har bremset, du får en veldig iset overflate med veldig begrenset grep.

For sikker kjøring med godt grep og kontroll, trenger du vinterdekk av god kvalitet på bilen din før den første dagen av vinterforholdene til den siste dagen. Hvis du ikke har montert vinterdekk og har snø, bør du avstå fra å bruke bilen og bruke alternativ transport til snøen smelter og du kan bytte dekk.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top