Erilaiset huollot autollesi

öljynvaihtoa

Auton yleisin huolto on auton huolto-ohjekirjassa määritetty palvelu, joka perustuu ajettujen kilometrien määrään. Tämän tyyppinen autohuolto suoritetaan auton mukana tulevan huoltoprotokollan mukaisesti, ja se on suoritettava hyväksytyllä korjaamolla. Tämä ei usein ole ainoa tarvitsemasi autohuolto, vaikka se voi riittää ensimmäisen tai kahden vuoden aikana. Mutta mitä vanhemmaksi auto tulee, sitä useammin asiat alkavat hajota ja tarvitset huoltoa useammin. Huollata auto aina, kun epäilet, että jokin saattaa olla vialla. Saatat usein tuntea, että se ei toimi normaalisti, tai jos kuulet outoja ääniä. Auto tarvitsee yleensä öljynvaihtoa, jarruhuoltoa ja renkaiden huoltoa, koska nämä osat kuluvat. Iskunvaimentimet on myös vaihdettava ja pakoputkijärjestelmä myös hajoaa ajan myötä, mutta kuulee melko helposti, kun se tapahtuu.

Kun luulet, että jotain voi olla vialla, sinun tulee ajaa autokorjaamoon ja pyytää heitä tarkistamaan auto puolestasi. Voit aina pyytää heitä tekemään auton kuntotarkastuksen autolle, jotta he voivat tarkistaa auton tärkeimmät osat. Näin saat tietää onko jotain, joka on vaihdettava tai korjattava. Tällöin tarkastetaan iskunvaimentimet ja jarrut, että tiedät, että jarrut ja iskunvaimentimet toimivat kunnolla. Kuntotarkastuksessa tarkistetaan myös renkaat, että ne eivät ole kuluneet liikaa ja etteivät ne ole vahingoittuneet. Samalla varmistetaan, että renkaan suuntaus on oikea, että ne ovat tasapainossa ja että renkaiden paine on kunnossa.

Samalla tarkistetaan myös auton valot ja kaikki tarvittavat nesteet, kuten öljyt, jäähdytysnesteet ja jarrunesteet. Jos jokin on korjattava, he voivat joskus korjata sen välittömästi tai voit sopia ajan myöhemmin sen korjaamiseksi.  Hyvä asia on, että tiedät, että autossa ei ole ongelmia, jotka olisivat voineet kasvaa suuremmiksi ja kalliimmiksi ongelmiksi, jos ne olisi löydetty myöhemmin.

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top