Dekkvalg for din SUV

dekk

Det er viktig å innse at en SUV-er må utstyres med riktige SUV-dekk med riktig dimensjon. SUV-dekk pleier å være bredere og høyere med større felger. Mindre SUV kan ha 225/65R17 sommerdekk og 225/65R17 vinterdekk, med mindre du velger å gå for 225/65R17 allværsdekk. Uansett hva du velger, sørg for at du kjøper dekk av førsteklasses kvalitet, for å sikre at du har gode og holdbare dekk som kan gi deg riktig kjøresikkerhet.

Dekk av høy kvalitet har også lavere rullemotstand, noe som betyr lavere dekkslitasje og lavere drivstofforbruk. Dette kan spare deg for mye penger i det lange løp mens du kjører. Hvis SUV-en din er elektrisk eller hybrid, må du sørge for at dekkene har blitt indikert at de kan brukes til disse tyngre og høyere momentkjøretøyene, der slitasjen er høyere. Det er viktig at du roterer dekkene ofte nok til å jevne ut forskjeller i slitasje mellom dekkene foran og bak. Dette vil føre til lengre dekkens levetid og vil jobbe mot at du kan bytte alle de fire dekkene samtidig.

For vinterforhold velger du et SUV vinterdekk som enten er piggdekk eller piggfrie dekk eller vintergodkjente helårsdekk. De vil alle fungere bra i alle vinterforhold. For is og hardpakket snø er imidlertid SUV piggdekk det beste alternativet for å ha et best mulig grep. Dekkede dekk er kanskje ikke tillatt i alle land, noe som kan forårsake problemer når du reiser over landegrensene.

Forsikre deg om at du bytter til vinterdekk i god tid før vinteren kommer, det vil si hvis du ikke har montert allværsdekk. Sjekk også dekktrykket for å sikre at du har riktig dekktrykk, da lavt dekktrykk også kan føre til høyere dekkslitasje og høyere drivstoffkostnader.

For mer informasjon om allværsdekk, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top