Bytt bildekk til vinterdekk før snøen kommer

vinterdekkene

Når vinteren nærmer seg er det på tide å forberede seg på å skifte bildekk. Hvis du har lagret dekkene dine på en dekkstasjon, er det mye enklere, siden dekkene allerede er på rett sted. Du har også mindre å planlegge, da du kan kjøre dit med lite forberedelser. Du kan også planlegge og reservere en dato for dekkbytte. Dette er bra, spesielt hvis de ikke har noen tider. Dette sikrer at du ikke glemmer å endre før det blir for sent, og du kan sørge for at du velger et tidspunkt da kalenderen ikke er for opptatt.

Hvis vinterdekkene dine fremdeles er i god stand, kan endringen gjøres raskt. Det er imidlertid veldig viktig at du bytter dekk før den første snøen kommer. Hvis du har et snøfall før du bytter dekk, vil det være veldig farlig å kjøre, og det anbefales at du lar være å kjøre. Hvis det er veldig tidlig snøfall, vil snøen mest sannsynlig smelte i løpet av få dager, så du bør prøve å finne alternativ transportform.

Hvis du har piggdekk, må du respektere datoene for når de kan brukes, mens du har ikke-piggdekk kan du montere dem tidligere, slik at de allerede er på før den første snøen faller. Vinterdekk overgår sommerdekk ved temperaturer under null grader, så prøv å bytte dekk når nattemperaturen begynner å nærme seg null grader. Med de ikke piggdekkene bryter du ikke noen lover ved å ha dem på bilen for tidlig, men de er fremdeles vinterdekk og bør ikke brukes i varmt sommervær. Hvis du bruker dem under varme forhold, vil slitasjen være høyere, men det kan være verdt det i en uke eller to for å sikre at du har dem på bilen når den første snøen kommer.

For mer informasjon om bytte til vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top