Byt dina bildäck till vinterdäck innan snön kommer

dubbdäck

När vintern närmar sig är det dags att förbereda dig för att byta dina däck. Om du har dina däck lagrade på en däckverkstad är det mycket lättare, eftersom däcken redan är på rätt plats. Du har också mindre att planera, eftersom du kan köra dit med lite förberedelser. Du kan också planera framåt och boka ett datum för däckbyte. Detta är bra, särskilt om de inte tappar tider. Detta säkerställer att du inte glömmer att ändra innan det blir för sent och du kan se till att du väljer en tid då din kalender inte är för upptagen.

Om dina vinterdäck fortfarande är i gott skick kan bytet göras snabbt. Det är dock mycket viktigt att du byter däck innan den första snön kommer. Om du har ett snöfall innan du byter däck blir det mycket farligt att köra, och det rekommenderas att du avstår från att köra. Om det är ett mycket tidigt snöfall kommer snön troligen att smälta inom några dagar, så du bör försöka hitta ett alternativt transportsätt.

Om du har dubbdäck måste du respektera datumen för när de kan användas, medan du har dubbfria däck kan du montera dem tidigare så att de redan är på innan den första snön faller. Vinterdäck är bättre än sommardäck vid temperaturer under noll grader, så försök byta däck när nattemperaturen börjar närma sig noll grader. Med de dubbfria däcken bryter du inte några lagar genom att ha dem monterade för tidigt, men de är fortfarande vinterdäck och bör inte användas under varmt sommarväder. Om du använder dem under varma förhållanden ökar slitaget, men det kan vara värt det i en vecka eller två för att se till att du har dem på din bil när den första snön kommer.

För mer information om byte till vinterdäck, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top